Fűszeres csirke tejszínes mártásban
A csirkecombokat kicsontozzuk,(4 db) a bőrét lehúzzuk, és egyforma kockákra felvágjuk a húst. 1-2 ek étolajon lepirítjuk, majd dobunk rá borsot, fokhagymát, bazsalikom kockát, sót, egy tk. pirospaprikát, egy kis chillipaprikát, őrölve, de csak egy hangyányit ..:) és jól átkeverjük, egy kis vízzel puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, 2 dl főzőtejszínbe keverünk kevés vizet, és 1 csapott evőkanál lisztet vagy étkzési keményítőt, és a húsra öntjük..Megforraljuk, ha kevés a szaft, vagy sűrű, egy kispohár tejet öntsünk hozzá, majd ellenőrizzük az ízeket, és ha jó akkor forrás után lezárjuk a gázt alatta.
Gyros tál
Egy étteremben kóstoltam ezt az ételt elöször és gondoltam megpróbálom magam is elkészíteni. A párom is nagyon szereti. Nagy sikert is aratott. Azóta is az egyik kedvencünk
80 dkg sertéstarja, gyros fűszerpác, 2 nagy fej vöröshagyma, só,bors, pirospaprika, olaj
öntethez: 2 dl tejföl, natúr joghurt, fokhagymakrém, só, bors
tálaláshoz: Paradicsom, lilahagyma, uborka, sült krumpli
Elkészítése: A felaprított tarját összekeverjük a páccal, az apróra vágott vöröshagymával, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst. Egy éjszakán át pihentetjük. Másnap sütőbe tesszük. Először több mint egy órát, alufólia alatt pároljuk, majd fólia nélkül készre sütjük a húst.
Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: a tejfölt összekeverjük annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót és borsot.
Tálaláskor a sült krumplira tesszük a húst, leöntjük az öntettel, erre jón az apróra vágott zöldség, a tetejére megint öntet.
Tartalom
|